Destek Hattı: +90 530 240 49 60
Destek Hattı: +90 530 240 49 60
Havuz Otomasyon Sistemleri

PH REGÜLATÖRÜ

 

Sağlıklı bir havuzun en önemli şartlarından biri havuz suyunun Ph dengesinin bozulmamasıdır. Havuz suyunun Ph seviyesi yetersiz filtrasyon sistemi, aşırı kirlenme, yanlış klor kullanımı, filtrasyon sisteminin uzun süre kullanılmaması gibi sebeplerle sürekli olarak değişir ve dengesini yitirir. Dolayısıyla havuz suyunun Ph seviyesini 7.2 – 7.6 arasında tutmak için gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmak gerekir.

 

Otomatik Ph regülatörü havuzunuzun tesisat sistemine eklenerek çalışan bir üründür. Bu ürün havuz suyunuzun Ph derecesini günlük olarak ölçer ve herhangi bir dengesizlik olması halinde içeriğindeki sıvıları havuz suyuna enjekte ederek Ph seviyesini yeniden düzenler. Havuz Ph’ının yükselmesi durumunda Ph minus sıvısını enjekte ederek aşağı çeker, inmesi durumunda ise Ph plus sıvısını enjekte ederek Ph seviyesini yeniden aşağı çeker.

 

Özellikle Ph seviyesinin düşmesi durumunda su asidite olur ve bu durum özellikle çocuklarda olmak üzere insan sağlığında oldukça ciddi hasarlar meydana getirebilmektedir. Göz yanması, deri hastalıkları, saç dökülmesi gibi istenmeyecek durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun için muhakkak havuz suyu Ph seviyesinin düzenli olarak ölçülmesi ve seviyenin bozulması durumunda müdahale edilmelidir.

 

 

Ph Değerini Nasıl Dengede Tutabilirim ?

 

Ortalama bi çocuk havuza girdiği bir günde 1 - 1.5 L suyu farkında olmadan yutar. Dolayısıyla havuz suyunun Ph değerinin en az haftada bir Ph ölçerle kontrol edilmesi gerekir. Havuz Ph seviyesini dengede tutmanın en kolay yolu ise sisteme Otomatik Ph Regülatörü dahil etmektir. Ph Regülatörü havuz suyunuzun değerlerini her gün kontrol eder ve gerekli müdahaleleri kendiliğinden yapar.

 

 

 

© 2018 Copyright Pool Office Ltd. Tüm Hakları Saklıdır. Data1