Destek Hattı: +90 530 240 49 60
Destek Hattı: +90 530 240 49 60
Havuz Isıtma Sistemleri

ISI POMPASI

 

Pool Office'in sizlere sunduğu ısıtma seçenekleriyle havuzunuzun konforunu maksimum seviyelere çıkarın. Yüzme havuzlarında ideal su sıcaklığı 27-28 °C olmalıdır. Hava soğuduğunda, ya da gece güneşin yokluğunda ısısını kaybeden havuz suyunun tekrar bu sıcaklıklara ulaşması uzun zaman alır, böylece havuzunuzun su sıcaklığı konfor şartlarının altına iner. Fakat sisteme ekleyeceğiniz son derece ekonomik bir ısıtma sistemiyle bu problemi tamamen ortadan kaldırabilir, havuzunuzu sürekli konforlu yüzme şartlarında tutabilirsiniz.

Şüphesiz bütün havuzlar için geçerli tek bir doğru ısıtma sistemi diye bir şey yoktur. Havuzunuzun hacmine, kullanım şekline, bulunduğu iklime göre doğru ısıtma sistemi değişebilir, fakat bütün ısıtma sistemleri için doğru olan bir prensip varsa o da enerji dostu olmasıdır. Seçeceğiniz sistem her ne olursa olsun bu prensip en öncelikli konu olmalıdır.

Isı pompası sistemi kesinlikle en fazla önerdiğimiz ısıtma sistemidir. Bunun nedenlerine gelince; 

- Isı Pompası diğer tüm sistemlere göre açık ara en az enerji tüketen sistemdir.
- Isı Pompası havanın kendi kalorisini kullanır, yani doğal bir enerjiyi alıp havuzunuza pompalar, böylece hem sağlıklı hem de ekonomik bir ısıtma gerçekleştirir. 
- Son derece sessiz çalışır, böylece herhangi bir gürültü kirliliğine neden olmaz. 
- Tesisatı son derece basit ve Pool Office'in genel entegre filtrasyon sistemine son derece uyumludur. 
- Program seçenekleri sayesinde istediğiniz periyotlarda açık ya da kapalı hale gelir.

 

Isı Pompasının genel çalışma prensibini bir örnekle açıklayalım. 

 

 

Örneğin 25 °C sıcaklıkta bir günde havuz suyu 17-20 °C gibi bir sıcaklıkta olacaktır. Isı pompası 25 °C'lik bu havayı alır ve onu 10 °C olarak geri üfler. Aradaki 15 °'yi ise içerisinde yer alan ince ve kıvrımsal titanyum borulara compresörler yardımıyla pompalar. Bu işlemin sürekli tekrarlanmasıyla titanyum boruları oldukça yüksek bir sıcaklığa ulaşır ve bu borularda sürekli devinen havuz suyu da ısınmış olur. Isı pompası normal elektrikli sistemde 9 KW enerji tüketerek elde edeceğimiz ısıyı sadece 1 KW kullanarak bu yöntemle üretir.

© 2018 Copyright Pool Office Ltd. Tüm Hakları Saklıdır. Data1