Destek Hattı: +90 530 240 49 60
Destek Hattı: +90 530 240 49 60
HAVUZ GÜNLÜĞÜ
YÜZME HAVUZLARINDA KIŞ AYARLARI

 

Kış ayları bir çok açık ve kapalı mekanda olduğu gibi yüzme havuzlarında da farklı bir takım tedbirler almayı gerektiriyor. Yüzme havuzlarının sıcaklıkların iyice düştüğü kış aylarında kullanılmaması durumu ise bu tedbirlerin önemini arttırıyor. Bu tedbirler alınmadığı zaman da yaz aylarının başlangıcında havuzun tekrar kullanılır hale gelmesi ciddi bir çaba ve zahmet gerektiriyor. Öyleyse kış aylarında yaoılması gerekenleri ve bunların neden önemli olduklarını gelin başlıkları halinde inceleyelim.

 

HAVUZ ÖRTÜSÜ KULLANIMI

 

Bilindiği üzere yüzme havuzlarında iki tip temizlik vardır. Biri mikro temizlik diye tabir edilen filtrasyon temizliği, diğeri ise makro temizlik diye tabir edilen katı kirliliklerin temizlenmesi işi. Bu iki temizlik biçimi birbiriyle bağıl olarak çalışır. Yüzme havuzunuzun katı kirlilik problemini çözemezseniz filtrasyonunuz da olması gerektiği verimlilikte çalışmayacaktır.

Gözlem ve araştırmalar bize net olarak gösteriyor ki kışın malum sebeplerle havuzların katı kirliliği yeterince iyi sağlanamamakta bu da filtrasyon verimliliğini ciddi ölçüde baltalamaktadır. Bunu gözlemleyen kullanıcı ise çoğunlukla katı kirliliğe çözüm üretmek yerine filtrasyon sistemini de devre dışı bırakmaktadır. Bu katı kirliliği gidermenin bilinen en pratik yolu ise iyi bir kış örtüsü kullanımıdır. Kullanılacak bu örtünün mümkünse aynı zamanda güvenlik görevi görecek bir örtü olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca üzerinde yağmur suyunun birikmemesi için iyi bir drenaj kanal yapısı da bulunmalıdır. 

 

© 2018 Copyright Pool Office Ltd. Tüm Hakları Saklıdır. Data1